Cine nu poate consuma ghimbir. Ghimbirul este un condiment puternic cu multiple proprietăţi benefice asupra organismului, însă nu este recomandat pentru toată lumea.
Cu toate că foarte multe utilizări, consumul ghimbirului în cantităţi nepotrivite sau de anumite persoane care prezintă diferite afecţiuni poate să aibă efecte negative destul de grave.
Cine nu poate consuma ghimbir . Specialiştii ne sfătuiesc să nu depăşim mai mult de 4 grame de ghimbir într-o singură zi. Dacă este consumat în cantităţi mai mari, ghimbirul poate provoca arsuri la stomac, gaze, balonare, greaţă, probleme ale intestinelor, poate chiar să crească riscul de sângerare.
Cine nu poate consuma ghimbir. Cei care au ulcer/boli inflamatorii intestinale nu pot consuma ghimbir, nici persoanele care au calculi biliari. Ghimbirul nu este recomandat nici persoanelor cu tulburări hemoragice. Planta stimulează circulaţia şi creşte fluxul, prevenind coagularea sângelui.
Cine nu poate consuma ghimbir. Femeile însărcinate trebuie să fie atente la consumul de ghimbir, deoarece acesta poate provoca contracţii uterine. Ghimbirul interferază şi cu absorbţia fierului şi a vitaminelor liposolubile. Consumul de ghimbir înaintea unei operaţii creşte riscul de sângerare. În probleme diabetice trebuie evitat consumul de ghimbir deoarece scade glicemia şi tensiunea arterială.